söndag 9 september 2012

v. 35 Låt om identitet


Innan jag kände dig - Melissa Horn
 
Det är många låtar som handlar om identitet men inte många som gör det lika fint som Melissa Horn. Med varje textrad i låten berättar hon så mycket, eftersom de kan tolkas på olika sätt. Varje gång jag hör låten förknippar jag texten med olika saker, saker som är aktuella för mig för tillfället. Det gör att jag kan känna igen mig i mycket av det hon sjunger om.
 

Innan jag kände dig tycker jag handlar om hur ens identitet formas av alla erfarenheter och möten i livet. Att det är omöjligt att förstå en person helt och hållet eftersom det ligger så mycket under ytan som genomsyrar en persons tänkande och drag.
 
"Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser"
Den textraden tolkar jag som att man kan ha en tydlig bild eller en uppfattning av en person. Men att det inte alls behöver stämma med hur personen själv känner sig. Det enda vi egentligen kan tolka någorlunda lika är utsidan och den stämmer ju inte alltid med insidan.
 
"Du kanske bär på en massa saker
Jag förstår en liten del"
Man tycker att man känner någon "utan och innan" men ändå är det en så liten del av personen som vi faktiskt känner till. Vi vet ju själva hur mycket vi tänker, analyserar och reagerar på allt som händer i vardagen och hur det kan få oss att reagera på andra händelser i livet.

1 kommentar: